Verpleegkundig centralist

De Regionale Ambulancevoorziening Flevoland en Gooi & Vechtstreek verzorgen de ambulancehulpverlening voor de provincie Flevoland en de regio Gooi & Vechtstreek. Vanuit 9 standplaatsen en een meldkamer ambulancezorg werken zo’n 250 medewerkers aan professionele ambulancezorg. De RAV Flevoland en de RAV Gooi & Vechtstreek werken nauw samen.

Wij zoeken voor onze dynamische meldkamer ambulancezorg:

Verpleegkundig centralisten
voor 32-36 uur per week
standplaats Lelystad

Wie zijn wij en waar kom je terecht?

De RAV’s Flevoland en Gooi & Vechtstreek leveren de best mogelijke ambulancezorg. Die start bij de meldkamer ambulancezorg, krijgt een vervolg wanneer het ambulanceteam ter plaatse zorg verleent en eindigt na de overdracht van de patiënt in het ziekenhuis of aan de huisarts. We zijn innovatief en ondernemend. Je hoeft je bij ons nooit te vervelen. Met de patiënt voor ogen werken we steeds aan een betere zorgverlening. Bijvoorbeeld door invoering van de nieuwste methoden en technieken. Zo werken we intensief samen met de huisartsen, ziekenhuizen, thuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg in onze regio. De verpleegkundig centralist in de meldkamer ambulancezorg is de spin in het web van de acute zorgverlening!

Wat wordt er van je verwacht?
De hulpverlening begint bij het opnemen van de 112 lijn. Aan jou de taak om je communicatieve vaardigheden en medische kennis goed in te zetten om te bepalen wat de beste zorg is voor de patiënt. Dit hoeft niet altijd ambulancezorg te zijn, je verwijst ook door naar huisartsen, ziekenhuizen, verloskundigen of geeft zelf zorgadviezen. Je wordt hierbij ondersteund door een triagesysteem wat je helpt om de juiste vragen te stellen en instructie te geven passend bij het toestandsbeeld. Daarnaast heb je contact met veel andere zorgpartners, politie en brandweer en heb je de regie over het logistieke proces van de ambulancehulpverlening in Flevoland en Gooi & Vechtstreek. Jij zorgt ervoor dat als er een ambulance nodig is deze binnen de gestelde norm ter plaatse is bij de patiënt.

Welke vaardigheden heb je nodig?
In ieder geval beschik je over goede communicatieve vaardigheden, staat klantvriendelijkheid bij jou hoog in het vaandel, ben je doortastend en besluitvaardig en durf je te reflecteren op je eigen handelen. Je bent vaardig in werken met ICT-systemen en applicaties. Je hebt een goed analyserend vermogen, enig improvisatietalent en presteert goed onder druk

Wat vragen wij?

  • diploma A verpleegkundige of HBO-V
  • inschrijving in het BIG register
  • bij voorkeur in het bezit van het diploma verpleegkundig centralist of de bereidheid deze opleiding te volgen
  • rijbewijs
  • specialisaties binnen de spoedeisende zorgverlening zijn een pré

Om het vak te leren volg je het eerste jaar een intensief inwerkprogramma en volg je de opleiding tot verpleegkundig centralist aan de Academie voor Ambulancezorg. Tijdens deze periode werk je minimaal 32 uur per week. Meer informatie over het werk van de verpleegkundig centralist kun je vinden op de website: demensenvandeambulance.nl.

Salaris en arbeidsvoorwaarden
Het maximum salaris op basis van een 36-urig contract in schaal 50 bedraagt € 4.073,00 en in schaal 55 bedraagt dit € 4.842,00 bruto per maand. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring en kan ook plaatsvinden in een aanloopschaal. De cao sector Ambulancezorg is van toepassing. We bieden scholingsmogelijkheden, afwisseling, invloed op je werkplek en rooster en veel werkplezier en avontuur vanaf je werkplek!

Wat kun je verder verwachten?
Aan de functie zijn onregelmatige diensten verbonden en er wordt van je verwacht dat je bereid en in staat bent om alle diensten te werken. Doordat de meldkamer gevestigd is in een politiegebouw vindt een antecedentenonderzoek plaats en maakt ook een psychologisch onderzoek / assessment deel uit van de selectieprocedure.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie of vragen mag je contact opnemen met teamleider Karin van Rossum via k.vanrossum@ggdflevoland.nl of telefoonnummer 06-83251106, (ma-vrij).

Wil je solliciteren?
Upload dan je CV en een korte tekst waarin je je voorstelt en aangeeft waarom jij jezelf geschikt vindt voor deze functie. In het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) doen we een referentiecheck. Een medische aanstellingskeuring, meeloopdag en een verklaring omtrent het gedrag maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Een capaciteitstest kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wij stellen acquisitie niet op prijs maar wel een tip voor een nieuwe collega!