Kwaliteit

Het is de visie van de RAV om kwalitatief hoogwaardige ambulancezorg te leveren. Dit kan alleen gerealiseerd worden met uitstekend opgeleide medewerkers, waarbij onder andere een bijbehorend opleidingsprogramma een belangrijke rol speelt. Voortdurende doorontwikkeling van kennis en vaardigheden is hierin een vereiste. De organisatie faciliteert dit met scholing, training en begeleiding. De regionaal opleidingscoördinator (ROC) is verantwoordelijk voor de beleidsmatige invulling, coördinatie van deze scholing en opleidingen. Zij wordt hierin ondersteund door een team van werkbegeleiders.

Kwaliteit en veiligheid

De RAV is al meer dan 10 jaar HKZ-gecertificeerd, waarbij wij jaarlijks worden getoetst door een onafhankelijke organisatie. Al onze bedrijfsprocessen zijn beschreven in een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) dat alle facetten van de organisatie beschrijft en verbindt.
Sinds 2014 heeft de RAV een volledig geïmplementeerd Veiligheids Management Systeem (VMS) en heeft het certificaat voor patiëntveiligheid behaald.