De nieuwe ambulancepost en hoofdkantoor op het terrein van Tergooi in Hilversum is bijna gereed! Naar verwachting half januari geen we over. In april is gestart met de bouw van het pand. De nieuwbouw van de RAV maakt onderdeel uit van het Plan Monnikenberg te Hilversum.

De RAV is sinds 1996 gevestigd op het terrein van het Tergooi ziekenhuis in Hilversum. Een aantal jaar geleden heeft Tergooi aangegeven dat de huidige post van de RAV moet wijken voor de nieuwbouw van het ziekenhuis. De nieuwe ambulancepost is ontworpen door architectenbureau Wiegerinck en komt te staan aan de zijde van de Soestdijkerstraatweg. Een belangrijke voorwaarde bij het ontwerp was dat het gebouw helder en licht van binnen moest zijn en dat het in de natuurlijke omgeving van de Monnikenberg moest passen.

Het nieuwe gebouw is groter dan het huidige pand en heeft plek voor 8 ambulances. De extra ruimte is nodig vanwege het samenwerkingsverband dat de RAV Gooi en Vechtstreek per 1 januari 2018 is aangegaan met de RAV Flevoland. Op de begane grond bevindt zich de ambulancepost met een kleedruimte, garage en een verblijfruimte voor de ambulancemedewerkers. Boven is het kantoordeel met een vergaderruimte, een instructielokaal en werkplekken voor de directie en de staf- en ondersteunende diensten.

De RAV verzorgt de ambulancehulpverlening in de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren.  De ambulancehulpverlening wordt vanuit drie ambulanceposten verzorgd te weten in Hilversum, Blaricum en Weesp.